16. mars i Oslo: Demonstrasjon kl. 15.00

NASJONAL MARKERING LØRDAG 16. MARS
Youngstorget i Oslo kl. 15.00
Etter over 5 måneder med kontinuerlige angrep på sivilbefolkningen i Gaza, er behovet sterkere enn noensinne for å samle oss og rope høyt om at folkemordet må stoppes!
Paroler:
Stopp folkemordet
Ingen norske våpen til Israel
Oljefondet ut av okkupasjonen
Boikott Israel
Støtt den palestinske motstandskampen
Over 30 000 mennesker er bekreftet drept i Gaza de siste 5 månedene, i tillegg til store mørketall liggende under ruinene. Av de som ikke er drept av bombene, har flere allerede blitt drept av utsulting, kulde, ubehandlede skader og sykdom, som følge av Israels lovstridige blokade. 75% av befolkningen, 1,7 millioner mennesker, er drevet på flukt fra hjemmene sine, uten noen trygge steder å flykte til. Nå truer Israel også med bakkeinvasjon av Rafah, den sørligste delen av Gaza som befolkningen ble beordret å flykte til.
På okkuperte Vestbredden er situasjonen under stadig forverring, og angrepene øker fra både voldelige bosettere og det israelske militæret. Flere hundre palestinere er drept på Vestbredden og tusenvis tatt til gissel.
Torsdag 07.03 gikk regjeringen ut og frarådet handel med israelske bosetninger, noe som viser at protestene, aksjonene, underskriftskampanjene og alt presset endelig begynner å nå frem! Men vi gir oss ikke før Israel lytter til internasjonal lov og Palestina er fritt!
Lørdag 16. mars kl. 15 samler vi oss igjen på Youngstorget til appeller, før vi går videre i tog. Vi krever handling NÅ!
Mer info om appellanter og program oppdateres fortløpende på Facebook-siden til Palestinakomiteen i Oslo.
Arrangør:
Palestinakomiteen i Oslo
For tilslutning, send en e-post til oslo@palestinakomiteen.no.
Vipps gjerne støtte til Palestinakomiteen i Oslo (til leie av lyd m.m.) her: 72483