8. juni i Oslo: Solidaritetskonsert og kunstmarked for Palestina

Lørdag 8. juni kl. 16.00 – 23.00
Blå i Oslo
Solidaritetskonsert og kunstmarked
Velkommen til solidaritetskonsert og kunstmarked for Palestina.
Solidariske priser fra 50 kr selges i døra, og inntektene går til NORWAC og Ship To Gaza (50/50). Det er selvfølgelig mulig å betale mer for inngang for de som har mulighet.
Denne konserten fremmer palestinske stemmer, ved at alle appellantene er palestinere med ulike bakgrunner, aldre,
kjønn, seksualiteter og historier.
Artistene gjenspeiler det samme mangfoldet og vi er stolte over alle artistene som stiller opp når det trengs!
16:00-19:00 – Kunstmarked
19:00-23:00 – Konsert og appeller
Det vil bli appellanter, og alle disse er fra Palestina med ulike historier, aldre, utseende og meninger, for å vise mangfoldet av hvem palestinere er.
Vi vil feire den palestinske identiteten, og vise at den er så mye mer enn hva man ser i media og fra avhumaniserende
propaganda. Det blir tett skjema med masse flotte artister.
Vi vil selvfølgelig ikke bare feire palestinsk identitet, vi vil også stå i solidaritet med Gazas gjenlevende befolkning som blir tvunget til å oppleve helvete på jord. Derfor går alt av inntekt direkte til NORWAC og Ship To Gaza (50/50). NORWAC bidrar til helsevesenet i Palestina ved å sende leger og helsepersonell dit, og de arbeider med å lære opp palestinsk helsepersonell. Ship To Gaza er en del av internasjonale Freedom Flotilla som gjentatte ganger siden 2010 har sendt båter og skip for å bryte blokaden av Gaza. Årets seilas har allerede dratt, og båtene er fylt til randen med medisinsk materiell.
Det er 76 år siden Nakba, starten av den etniske rensinga av Palestina. 8 måneder siden Israel startet folkemordet av Gazas befolkning. Og alt dette har vi sittet og sett på i trygge Norge, live-streama. Den etniske rensinga av Gaza har nå pågått i 8 måneder. Og vi ser alle på et live-streamet folkemord hvor Gazas folk blir skutt, bomba, sulta og torturert. De mangler mat, rent drikkevann, medisiner og egentlig alt av grunnleggende behov et
menneske trenger for å eksistere
Så hva skal man gjøre når man sitter trygt og godt i Norge for å hjelpe? En av tingene vi kan gjøre, som er sårt trengt, er å gi det vi kan av økonomisk støtte, fordi det er ikke mangel på
varer lenger, men skyhøye priser.