Great Return March ett år – Støttemarkering for Palestina i Bergen

Støttemarkering for Palestina 30. mars kl 13.00 – 14.00, på Torgalmenningen.

Velkommen til stor støttemarkering for Palestina med appeller på Torgalmenningen som arrangeres av Palestinakomiteen i Bergen.

30. mars er det ett år siden de store protestmarsjene på Gazastripen startet. De krever frihet og et hjem å vende tilbake til. Israel svarer med militærstyrker og snikskyttere som dreper demonstranter, barn, helsepersonell og journalister. Dette skjer samtidig som vår egen regjering vil «legge til rette for styrket forsknings- og utviklingssamarbeid, handel, turisme og kulturutveksling med Israel».

Bombene faller jevnlig over Gaza, og nå kan det se ut som om Israels krigsmaskin igjen skal bringe nød og død over Gazas befolkning. Hver fredag i ett år har palestinere, som demonstrerer for sin rett til å vende hjem til landsbyene der de stammer fra, blitt skutt, skadet og drept. Så langt har 190 palestinere blitt drept, blant dem 40 barn. Den yngste var bare fire år. Over 6 200 har fått livsvarige skader etter skuddsår. Over 26 000 er såret av levende ammunisjon. Over 14 000 pasienter er behandlet som alvorlige tilfeller.

Bli med oss og marker ettårsdagen for The Great Return March, som sammenfaller med Landdagen og BDS-dagen.