Markering i Bergen til støtte for Mahmoud Sarsak kl 16.30 ved Den Blå Stenen

Palestinakomiteen i Bergen arrangerer en markering til støtte for Mahmoud Sarsak torsdag 14. juni kl 16.30 ved Den Blå Stenen på Torgallmenningen.

25 år gamle Mahmoud Sarsek sitter i israelsk fengsel i administrativ forvaring, uten tiltale eller dom. Han deler denne skjebnen med over 300 palestinske fanger og har satt i gang en sultestreik i protest og med livet som innsats. Han har nå sultestreiket i over 86 døgn og situasjonen er svært kritisk.

Norske myndigheter må legge press på Israel for at Sarsak og de andre palestinske fangene i administrativ forvaring settes fri.

Mens palestinernes største fotballtalent, Sarsak, sitter i fengsel, vet vi også at U-21 Mesterskapet til UEFA (The Union of European Football Associations) skal arrangeres i Israel i 2013. Det betyr at når Mesterskapet går av stabelen i Israel, vil det være umulig for tusenvis av palestinske ungdommer å se fotballkampene fordi de er stengt inne bak militære check-points og den ulovlig oppførte Muren. Dette kan vi ikke akseptere, og vi ber vår utenriksminister om å støtte vår oppfordring til UEFA om å flytte U-21 til et annet land.

Se underskriftsaksjonen for Sarsak: http://​palestinakomiteen.no/​underskriftskampanje-mahmou​d-spiller-for-fred/

Se oppropsaksjonen for å flytte U-21 til et annet land: http://​palestinakomiteen.no/​opprop-flytt-europamestersk​apet-for-lag-under-21-ar-i​-2013-til-et-annet-land/

Les bakgrunnartikkel om Sarsek: http://​palestinakomiteen.no/​en-fotballspillers-sultestr​eik-for-frihet/

Les Amnesty sin rapport om administrativ forvaring: http://www.amnesty.org/en/​news/​israel-injustice-and-secrec​y-surrounding-administrati​ve-detention-2012-06-01

Arr: Palestinakomiteen i Bergen