Åpent møte 23. mai kl 18.00 – 20.30, Galleriet, Håndverkeren Kurs- og konferansesenter, Rosenkrantzgate 7, Oslo.
Panel – hva kan vi gjøre?
Diskusjon
Møteleder: Line Khateeb, palestiner og rådgiver i Norsk Folkehjelp
Den 14. mai var det 70 år siden staten Israel ble opprettet. Dagen etter, 15. mai, markerte palestinerne Nakba («Katastrofen» på arabisk) da over 800 000 palestinerne ble fordrevet. I dag lever over 5 millioner palestinere i flyktningeleirer og venter på at FN-resolusjonen 194 fra 11. desember 1948 skal gjennomføres på bakken. Den store fredsmarsjen som startet på Gazastripen den 30. mars, markerer palestinernes fordrivelse og motstand mot okkupasjonen. Demonstrantene som trosser de israelske skarpskuddene, er en levende påminnelse om en historisk urett som fortsatt ikke er gjort opp. Palestinernes 70 år på flukt, over 50 år med okkupasjon og 11 år med blokade hindrer likevel ikke staten Israel fra å fortsette sin politikk.
I Norge legges det fra regjeringens side vekt på at boikott av Israel ikke er i tråd med norsk politikk, vi anerkjenner ikke Palestina som en selvstendig stat, og vi bruker vår lederposisjon i giverlandsgruppa til å subsidiere og normalisere Israels okkupasjon. Statens Pensjonsfond Utland har investert milliarder av euro i selskaper med virksomhet i de ulovlige bosettingene.
Hvilket ansvar har Norge og det internasjonale samfunnet? Hvorfor mener palestinerne at BDS (boikott, desinvesteringer og sanksjoner) er en strategi for et fritt Palestina?
Arrangør: Palestinakomiteen i Norge og Fellesutvalget for Palestina