Studieturer til Palestina og Israel

Turer til Palestina og Israel våren 2019

Støtter du palestinerne, og er du imot Israels okkupasjon og apartheidpolitikk? Bli med på solidaritets- og studietur og møt palestinere og deres organisasjoner – du vil komme tilbake med en ny og dypere forståelse av hva som kan virke som en håpløs og fastlåst «konflikt». Palestinakomiteen har mer enn 30 års erfaring med å arrangere turer i samarbeid med lokale turoperatører og kunnskapsrike guider og foredragsholdere.

BLI MED i  2019 – VIS SOLIDARITET, LÆR, OPPLEV OG FORSTÅ!
6.-16. april: Vestbredden/okkupert Palestina og Israel

Opplev situasjonen på Vestbredden, og se og hør hvordan okkupasjonen og bosettingspolitikken påvirker den palestinske befolkningen. Møt vanlige folk, og spesielt dem som rammes mest, samt palestinske og israelske organisasjoner som arbeider for en rettferdig og fredelig løsning på konflikten. Turen kombinerer historiske og religiøse severdigheter i Jerusalem og Betlehem med innsyn i dagliglivet under okkupasjon og den folkerettslige situasjonen.

Vi vil overnatte åtte netter i Øst-Jerusalem og to netter i Betlehem. Begge steder setter vi av tid til å besøke de historiske og religiøse stedene, og vandre i gamlebyene. Vi vil også besøke Ramallah som er den palestinske administrasjonsbyen, og Hebron, hvor de mest aggressive bosetterne tar seg til rette. Vi kommer til å passere separasjonsmuren flere ganger gjennom forskjellige sjekkpunkt, bl.a. grytidlig om morgenen når du palestinske arbeiderne står i kø. I tillegg blir det tur til det salte Dødehavet og rolige Jeriko i Jordandalen. Vi vil også besøke en av beduinlandsbyene som trues med tvangsflytting, samt en flyktningleir. For kontrastens skyld tar vi også en tur innom det moderne Vest-Jerusalem og stranden i Jaffa/Tel Aviv. 14. april er palmesøndag, og vi setter av tid til å se den store prosesjonen som går fra Oljeberget til Gamlebyen.

REISELEDERNE
Finn Erik Thoresen har vært forbundsleder i Norsk Grafisk Forbud og nestleder i LO, samt konstituert generalsekretær og siden styreleder i Norsk Folkehjelp. Han er nå styremedlem i Al Quds. Han har hatt et brennende engasjement for palestinernes sak siden han besøkte flyktningleirene i Beirut i 1978. Han har besøkt Vestbredden og Gaza en rekke ganger og var sist reiseleder på Palestina-tur i september.
Kirsti Næss var i en årrekke seniorrådgiver for Midtøsten i Kirkens Nødhjelp, og arbeidet og bodde i Palestina fra 2013 til 2015. Hun har tidligere jobbet for UNRWA (FNs organisasjon for palestinske flyktninger) i Syria og Jordan.

Ring oss gjerne for mer informasjon om turen og programmet: Finn: 97187391, Kirsti: 95249530.

PRIS: Kr 17 000,- Dette inkluderer flyreise fra/til Gardermoen, hotellovernatting med frokost og reiser i Palestina og Israel, samt velkomst- og avskjedsmiddag og lunsj på tre av utfluktene. 
Prisen er for en person i dobbeltrom. Enkeltromtillegg kr 4800,-
Bindende påmelding før 25. februar.

LES OGSÅ: Reisebrev fra Israel og 48-området
LES OGSÅ: Tre hverdager på Vestbredden

Les mer under bildet!

Israelske soldater og eldre palestinske menn i Hebron.

Studietur til Libanon 22.-31.mars 2019 (FÅ PLASSER IGJEN)
Det planlegges en ny tur høsten 2019. Datoer kommer snart.
Palestinakomiteen utvider nå sine studieturer til også å omfatte Libanon.
I 2018 er det 70 år siden Nakba. (fordrivelsen). I Libanon bor fremdeles de fleste av de som ble fordrevet fra Palestina i 1948 . Vi skal møte noen av disse, barn og barnebarna deres, og se det vakre landet og arkeologiske stedene.

Her er noe av det du vil oppleve på Palestinakomiteens studietur til Libanon:
Beirut med sin vakre arkitektur, museum, flyktningleire og rester etter krigen. Møte palestinske, politiske grupper. Besøke flyktningeleiren Shatila. Treffe våre gamle politiske venner fra 70-tallet, da Palestinakomiteen hadde helseteam i Libanon.
Besøke den palestinske flyktningeleiren Rashedieh i sør Libanon. Se Tyr med sin gamle Hippodrom. Besøke Beaufortborgen, militærmuseet i Mleita, byen Saida sør for Beirut.
Oppleve Bekaadalen, som har huset så mange syriske flyktninger de siste årene. I Bekadalen besøker vi den vakre byen Baalbek, som er kjent for sine enorme, romerske tempelruiner. Vi legger også inne et besøk på en av vinfarmene som ligger i dette området for å smake på de gode Ksaravinene.
Besøk til Byblos, en gammel bysantinsk by nord for Beirut, og de fantastiske dryppsteinsgrottene Jeita, som er noen av de flotteste i verden.

Dette og mye annet vil dere oppleve på de ni dagene turen varer.
Turleder: Øyvind Sagedal, som er tidligere leder i Palestinakomiteen og har bodd mange år i Libanon.
Pris ca. kr 14000,-
Prisen inkluderer flybilletter, all transport, overnatting, frokost og lunsj eller middag. Enkeltromtillegg kr 2000,-
Påmelding til Eldbjørg Holte, tlf. 48212214, e-postadresse studietur@palestinakomiteen.no

UNGDOMSTUR TIL PALESTINA (2.-11. august)
For deg mellom 16 og 27 år. Rundreise til de historiske byene Jerusalem, Bethlehem, Hebron, Ramallah, Jeriko med Jordandalen og Dødehavet.
Pris: ca kr. 10 000,- 
NB: Denne turen er subsidiert. På andre turer kan ungdom mellom 16 og 27, som ikke har arbeidsinntekt, søke om stipend på kr. 3000,-. Send en e-post til Eldbjørg Holte på studietur@palestinakomiteen.no, mobil 48212214.

Generell info om studieturene våre:

Deltakerne på studieturene tilbys forberedelser før turen og oppfølging etter hjemkomsten, slik at flere vil kunne engasjere seg i solidaritetsarbeidet og formidle videre erfaringer og kunnskap.
Turene fylles raskt opp, så vær tidlig ute med påmelding hvis du vil reise!
Turene har med reiseleder fra Palestinakomiteen i tillegg til lokal turoperatør og lokale guider.
Ungdomsturene er subsidiert. Ungdommer mellom 16 og 27 år, som ikke har arbeidsinntekt, kan søke Palestinakomiteen om stipend på kr. 3000,- for andre studieturer.
For mer informasjon om stipendsøknad og påmelding, kontakt Eldbjørg Holte på studietur@palestinakomiteen.no, mobil 48212214.  

STUDIETURER FOR FAGORGANISERTE

Faglig Utvalg i Palestinakomiteen arrangere turer rettet inn mot ulike deler av fagbevegelsen. Les mer her.

Det planlegges en tur høsten 2019. Følg med på nettsidene for mer informasjon.

Faglig Utvalg bestreber seg på å holde moderate priser på turene; blant annet dekker innsamlede midler utgiftene til reiseleder. For mer informasjon, kontakt Faglig Utvalg på e-post fagligutvalg@palestinakomiteen.no