Signér opprop mot universitetssamarbeid med Israel om petroleumsteknologi!

Universitetet i Stavanger (UiS) har inngått forskningssamarbeid med det israelske universitetet Technion om petroleumsteknologi. Samtidig vurderer NTNU tilsvarende oljesamarbeid med israelske universiteter.

Som en reaksjon på dette, har det blitt lansert et opprop mot universitetssamarbeid med Israel om petroleumsteknologi. Bak initiativet står AKULBI – samordningskomiteen for akademisk og kulturell boikott av staten Israel.

— Målet å få Universitetet i Stavanger til å avvikle samarbeid med israelske motparter, og er aktualisert ved alvoret i å få NTNU til å droppe den planlagte turen til Israel med Olje- og energiminister Tord Lien for å sikre avtaler om forskningssamarbeid i petroleumssektoren, sier leder av AKULBI, Øystein Grønning.

— Vi ønsker også å vise at norske akademikere markerer en etisk basert opposisjon mot UiOs og NTNUs støtte til okkupasjonsmakten, legger han til.  

Alle kan signere oppropet, men akademikere og fagfolk bes bruke sine titler og gjerne tilknytninger (universitet, høgskole, forskningsinstitutt) og eventuell foreningstilhørighet.