Mads Gilbert & Sharaka Ensemble

Mads Gilbert: ‘Natt i Gaza: Hva så jeg? Hva kan vi gjøre?’

Sharaka Ensemble – Hildegunn Øiseth med norske og palestinske musikere.

TransFOLK er utrolig stolte over å kunne presentere både foredrag med Mads Gilbert og en unik konsert av norske og palestinske musikere på en og samme kveld i samarbeid med KEFAK og Palestinakomiteen i Trondheim.

Mads Gilbert er viden kjent for sitt engasjement og virke som lege blant palestinerne på Gaza-stripen og har levd og jobbet i denne regionen over tiår. Etterfulgt av foredraget får vi en konsert med ikke mindre enn 10 toppmusikere på scena. Musikken og den visuelle kunsten til Sharaka Ensemble skildrer store kontraster, og bandets komposisjoner og improvisasjoner inspireres både av moderne uttrykk og den arabisk og nordisk tradisjonsmusikken.

I 2014 mottok Trondheimsmusikeren Hildegunn Øiseth Ramallah-stipendet fra Trondheim kommune som resulterte i Sharaka ensemblet, men har helt siden 2002 gjort mange musikalske samarbeidsprosjekt i Palestina. Med sitt sjeldent vakre og grensesprengende spill på både bukkehorn, trompet og neverlur binder hun sammen musikken og musikerne i samarbeid med perkusjonisten Samer Jaradat fra Ramallah.

De håndplukkede norske artistene har ståsted både innen tradisjon og et moderne uttrykk. Bassist fra Trondheim; Mattis Kleppen, videokunstneren Pekka Stokke, også fra Trondheim, DJ og keyboardist Ingrid Kindem samt slagverkerne Hans Hulbækmo og Snorre Bjerck har alle bidratt med egne komposisjoner og kunstneriske uttrykk. Samer Jaradat har samlet de palestinske mestermusikerne Tareq Abboushi og Charlie Rechmaoui som spiller de tradisjonelle arabiske stengeinstrumentene bouzouk og Oud. Dette krydres med vokalkunst av Abdelrahman Alqam. Mohammed Najem spiller viurtuost og lidenskapelig på både nay (arabisk fløyte) og klarinett.

Bukkehorn, trompet m.m.: Hildegunn Øiseth
Vokal: Abdelrahman Alqam
Bouzok: Tareq Abboushi
Perkusjon: Samer K.A.Jaradat
Oud & Gitar: Charlie G.H. Rishmawi
Ney & klarinett: Mohammed K.I. Najem
Perkusjon: Snorre Bjerk
Perkusjon: Hans Hullbækmo
Bass: Mattis Kleppen
Keyboard: Ingrid Kindem
Videokunstner: Pekka Stokke

ARR: TransFOLK, Palestinsk-norsk forening KEFAK i Trondheim og Palestinakomiteen i Sør-Trøndelag