Velkommen til nasjonal konferanse om sionisme 22.-23.oktober i Trondheim

Palestinakomiteen i Trøndelag, LO i Trondheim og omegn og KFUK-KFUM Global inviterer til konferanse om politisk sionisme 22.-23.oktober.
Dette vil du ikke gå glipp av!

Sted: Ringve Museum, Lade alle 60, 7041 Trondheim

For å forstå dagens situasjon i Israel og Palestina, er det viktig å kjenne til historien. Sionismen som begrep har vært lite omtalt, det er svært lite forskning på emnet og dens påvirkning på utviklingen er lite belyst. Både palestinere og antisionistiske jøder har skrevet bøker om sionismen. Men disse studiene har i liten grad ført til at Israels idegrunnlag er satt under lupen.

Gjennom denne konferansen håper vi å få formidlet kunnskap om sionismen i et historisk perspektiv samt å trekke linjene fra tankene bak Balfour-erklæringen etter første verdenskrig til hvordan det fremkommer i dagens Israel. Vi har invitert foredragsholdere som har omfattende bakgrunn i studier av sionismen samt stemmer med palestinsk og jødisk bakgrunn som har opplevd hvordan sionismen som ideologi påvirker hverdagen i Israel. I tillegg får vi et foredrag om et viktig element i hvordan sionismen er blitt en viktig del av store kristne miljøer, også i Norge.

Konferansen vil prøve å belyse flere sider av sionismen både som ideologi og hvordan den idag gjennomsyrer Israels politikk.
Billetter kjøpes på Hoopla (palkomtrd.hoopla.no/sales/event/3682403983) eller via VIPPS (557948). Ved kjøp på VIPPS må navn oppgis.
Pris pr. person for hele helgen:
Voksen: 220 kr
Student: 120 kr
Pensjonist: 120 kr

Våre foredragsholdere er:

  • Nur Masalha; palestinsk professor i historie og forfatter. Han arbeider i England og har omfattende studier av sionismen bak seg.
  • Ramzy Baroud; palestinsk journalist og forfatter. Redaktør av dagsavisen Palestine Chronicle. Palestine Chronicle er en av de viktigste avisene som daglig avslører Israels terrorpolitikk.
  • Line Khateeb; leder i Palestinakomiteen i Norge. Som palestinsk/norsk har Line personlig erfaring fra livet under det israelske apartheidsystemet. Line har forsket på hvordan sionistene under okkupasjonen av Palestina, tilranet seg palestinernes jord.
  • Ebba Wergeland; en av veteranene i det norske palestinaarbeidet med tallrike besøk i Palestina. Tidlig møtte hun jøder i Israel som var antisionister og støttet palestinernes kamp. På konferansen vil hun fortelle fra møte med noen av de modige antisionistiske jødene.
  • Dag Hoel; norsk filmprodusent og forfatter.  I boka Armageddon Halleluja beskriver han norske kristensionisters fanatiske møte med Israel. Tema for hans foredrag er kristensionismen.

PROGRAM

Lørdag 22.oktober
09:00 Registrering
10:00 Åpning/kultur
10:45 Eitan Bronstein, leder av den israelske organisasjonen,: Sionismen og Palestina 
11:30 Spørsmål/debatt
12:00 Line Khatib, leder Palestinakomiteen i Norge: Sionismens strategi for erobring av palestinsk jord.
12:45 Spørsmål/debatt 
13:15 Lunsj
14:00 Kultur
14:30 Dag Hoel, norsk filmprodusent og forfatter: Kristensionismen – Israels beste venner 
15:15 Spørsmål/debatt
16: 00 Avslutning
Søndag 23.oktober
10:00 Åpning/Kultur 
10:30 Ramzy Baroud, palestinsk redaktør: En antisionistisk visjon for Palestina 
11:15 Spørsmål/debatt 
11: 45 Lunch
12:30 Ebba Wergeland, lege, solidaritetsaktivist: Ikke alle jøder i Israel var sionister 
13:15 Spørsmål/debatt
13:45 Kort pause
14:00 Paneldebatt: Hvordan bekjempe sionismen?
15:30 Avslutning

Konferansen avholdes på ærverdige Ringve Museum. Det er gode bussforbindelser fra sentrum. Styret i lokallaget kan tipse om rimelig hotellovernatting (se e-postadresse under).

Spørsmål? Send en e-post til trondheim@palestinakomiteen.no

Publisert: 2. oktober 2022