Sarsak i Trondheim!

18. April kom Mahmoud Sarsak til Trondheim, og ble tatt imot av Adam og Tarek som fulgte ham på programmet hans og oversatte til/fra arabisk og norsk. Programmet ble utarbeidet av oss i Palestinakomiteen i samarbeid med Enhet for Idrett i Trondheim Kommune, Amnesty International, Solidaritetsungdommen i Norsk Folkehjelp, og Dialogforum for kristne og muslimer.

Formiddagen startet hos Amnesty som fulgte Sarsak til KVT, en kristen videregående skole med fotball som spesialområde. Her hadde Sarsak undervisning for lærere og elever. Hit kom også Adresseavisa som i et intervju i avisa presenterer at Sarsak ber Norge holde seg borte fra U21 i Israel.

Om kvelden holdt vi fest og mottakelse for gjesten på Bakke gård. Med fantastisk servering, musikk, taler og hyllest. Mest av alt hyggelig at mange palestinere i byen var tilstede. Alle medarrangører var godt representert, med 60 samlet. Festen startet med velkomst av E.B. Strømø leder for Idrettsenheten, prest i Kirkens Bymisjon Siv Limstand var toastmaster og Astrid Tveter med musikere spilte bl a arabisk inspirert musikk. Sarsak berørte oss sterkt med sin innledning om sine erfaringer fra israelsk fangenskap, ulike former for tortur han og hans medfanger ble utsatt for, og historiene om palestinske idrettsanlegg som har blitt bombet av Israel. Også et idrettsanlegg Norge var med å finansiere, ble bombet sønder og sammen.

Vår gave til ham er å prege byen med plakater med rødt kort til Israel, med bilde av Sarsak, når U21 arrangeres til sommeren i Israel. Vi vil ha en oppfordring til alle om å skru av tv-skjermer eller se noe annet når kampene går.

Et av de flotteste innslagene var diktet; Et vakkert mål. Skrevet og lest opp av Shawqi Alqaruoty. Gled dere, det legges ut snart.