Trondheim: Julemarked og foredrag m. Norsk Folkehjelp

Søndag 25. november var det julemarked på Annas Kafé fra formiddag til kveld. Det var jevnlig innom folk for å kjøpe julegaver fra Midtøsten, og kl 16 var det foredrag med forfatteren av boka om Cliff Hotel for ca. 30 personer.

Mandag 26. november var det foredrag om Norsk Folkehjelp og Fagforbundets rapport om norske bånd til den israelske okkupasjonen. Arrangementet var i regi av Folkehjelpa, Fagforbundet og Palestinakomiteen i Trøndelag. Det var fullt hus og god stemning, og innlederne gjorde en strålende jobb med å

presentere sitt arbeid med å kartlegge de norske båndene og hvilke praktiske konsekvenser det kan få, og har fått. Det ble trukket fram eksempler på kampanjer i forhold til blant annet G4S og Sodastream.

Vi benyttet sjansen til å informere om vårt fokus på boikottkampanjer rundt dette, og fikk engasjert flere ungdommer i å delta på en aksjon fredag 30. november, hvor vi klistret G4S-klistremerker og boikott-klistremerker rundt i hele byen (og flere kjøpesentre). Sammen med Norsk Folkehjelps Solidaritetsungdom har vi utover dette også samarbeid om en Sodastream-kampanje, og fram mot jul setter vi fokus på etisk julehandel oppimot dette.

Boikottklistremerke ved siden av G4S-klistremerke, som informerer om G4S sine bånd til okkupasjonen og brudd på folkeretten