Bokbad med Odd Karsten Tveit i Kristiansand

OddKIMG_8299Onsdag 11/11 kl. 18.00 kommer mangeårig NRK-reporter Odd Karsten Tveit til «Østsia» på UiA og forteller om sin siste bok om Israel/Palestina. Den heter «De Skyldige». Odd Karsten vil bli intervjuet av vår «bokbad»- leder, journalist (Dagbladet) og forfatter Fredrik Wandrup. Dette møtet arrangerer vi i samarbeide med Fagforbundet i Kristiansand.

Last ned plakat her.

Odd Karsten Tveit ble i sin tid av den legendariske Midt-Østen reporter Robert Fisk, karakterisert som av de mest uredde reportere han hadde truffet. Sammen reiste de rundt i et krigsherjet Libanon, og bla inn i Sabra og Shatilla rett etter massakren.  Det er for øvrig ikke for å være tøff han ser ut som kaptein Sorte Bill, men snarere at mangeårig ubeskyttet sol i Midt-Østen ikke var gunstig for en lyshåret nordmann, så han er nylig operert for hudkreft nær øyet, men forventer å bli helt bra.

Odd Karsten Tveit var reporter da Israel invaderte Libanon i 1982. NRKs dekning ble av israellobbyen forlangt gransket for «sin skjeve dekning» av konflikten. Odd Karsten og NRK kom godt fra den granskingen, men det enorme lobbypresset og angrepene om usaklig og løgnaktig pressedekning har jo et utall reportere opplevd – og det er da også en del av Israels taktikk å gå så hardt ut mot kritikere, i håp om å skremme dem til taushet – pga  ødelagte karrierer mm.

Boka «De skyldige» er den siste i en rekke, svært grundige dokumentarbøker fra Palestina/Israel. Denne er, som de andre, spekket med fakta og referanser, men likevel like spennende som en god spionroman.

http://www.nettavisen.no/nyheter/nrks-odd-karsten-tveit-med-nytt-storverk-om-midtsten/3423137069.html

Benytt anledningen til å høre Norges mest erfarne og mest kunnskapsrike reporter fortelle om sin bok – og om dagens situasjon i Palestina.

Velkommen!

Palestinakomiteen i Vest-Agder og Fagforbundet Kristiansand