Massiv medlemsøkning for Palestinakomiteen

Palestinakomiteen i Norge har i år fått en økning i antall medlemmer på utrolige 82 prosent

I løpet av 2023 har medlemsmassen til Palestinakomiteen i Norge gått fra 5183 til 9475 medlemmer, en økning på svimlende 82 prosent.

— Dette viser nordmenns voldsomme engasjementet for palestinernes sak, og er et lyspunkt i en ellers svært tung tid, sier leder i Palestinakomiteen, Line Khateeb.

Denne høsten og vinteren har den allerede vanskelige situasjonen til palestinerne blitt kraftig forverret. Israels konstante bombardement av Gaza har drept over 20 000, i all hovedsak sivile liv. I tillegg opplever palestinere på Vestbredden økt trakassering fra voldelige settlere, med støtte fra det israelske militæret. Hundrevis er drept og flere titalls familier er drevet ut av hjemmene sine.

— Det kan oppleves som at verdenssamfunnet vender blikket bort fra det som skjer i Palestina. Også norske ledere oppleves i stor grad som handlingslammet eller lite villig til å innføre sanksjoner mot Israels krigsforbrytelser. Økningen i vårt medlemstall taler sitt tydelige språk om at de her er i utakt med folk flest: Nordmenn engasjerer seg i palestinernes sak, og vil at bombingen og uretten skal ta slutt, sier Line Khateeb.

Palestinakomiteens leder trekker også frem oppmøtet på markeringer og demonstrasjoner som et tydelig tegn på folks engasjement.

— Tusener på tusener har samlet seg i fredelige demonstrasjoner rundt omkring i landet. Vi opplever også at flere ønsker å støtte vårt arbeid, noe som er svært viktig for en organisasjon som ikke mottar statsstøtte og er avhengig av medlemskontingent og donasjoner for å fortsette arbeidet.

Nå håper lederen for Palestinakomiteen i Norge at en slags julefred skal senke seg også over Palestina.

— Først og fremst må bombingen og ødeleggelsene ta slutt og mat og medisiner må komme frem. Så må vi jobbe videre mot et fritt Palestina, der alle har like rettigheter og krav på trygghet.

Publisert: 23. desember 2023