Oslo kommune innfører kjøpsforbud på israelske varer fra Vestbredden

Palestinakomiteen ber Anniken Huitfeldt gjøre som Raymond Johansen, forby varer som bidrar til okkupasjon. 
– Det er gledelig at Oslo kommune tar grep for å ikke støtte okkupasjon. Vi håper regjeringen følger eksempelet fra Oslo og innfører et nasjonalt forbud mot varer fra okkuperte områder, sier Line Khateeb, leder av Palestinakomiteen i Norge.
Les mer: Oslo kommune innfører kjøpsforbud på israelske varer fra Vestbredden
Byrådet i Oslo har vedtatt at de ikke vil kjøpe varer og tjenester produsert på områder i strid med folkeretten. Israel har siden 1967 okkupert Vestbredden og Gazastripen hvor mer enn fem millioner mennesker lever under en militær okkupasjon.
– Norge fordømmer at Israel bygger ut kolonier på okkupert land, i strid med internasjonal lov, men har ikke innført sanksjoner eller tiltak for å motarbeide disse folkerettsbruddene, sier Khateeb. Resultatet er at israelske myndigheter utvider de ulovlige koloniene, samtidig som de tvangsfordriver palestinere. Så langt i år er 290 hjem eller bygninger revet, ifølge FN-organisasjonen OCHA.
– Det er på tide med tiltak som sender tydelige signaler om at ulovlig og folkerettstridig okkupasjon ikke skal støttes med handel og samarbeid. Byrådet i Oslo handler ikke varer fra okkupanten Russland og innfører nå også krav til okkupasjonsmakten Israel. Nå må Anniken gjøre som Raymond, avslutter Khateeb.
For ytterligere kommentarer eller informasjon, ta kontakt med Line Khateeb på tlf. 95090938
Publisert: 24. april 2023