Stort engasjement for Palestina Norge rundt

Det har vært en enorm aktivitet den siste uka rundt i landet med markeringer til støtte for palestinerne. Her er bare en liten smakebit  av det som har foregått:

LILLEHAMMER

Solidaritetsmarkering 18. november. Initiativtakere til markeringen var Nansen Fredssenter, Nansenskolen, Lillehammer internasjonalt forum, Linjeforeningen for internasjonale studier v/Høgskolen i Innlandet.

BERGEN

Mer enn 1000 mennesker deltok i markeringen i Bergen 18. november. Etter appeller gikk de i fakkeltog rund Lille Lungårdsvann. Søndag var det solidaritetskonsert i Bergen Domkirke. Palestinakomiteen var en av arrangørene ammen med blant andre Bergen domkirke menighet. Overskuddet fra den utsolgte konserten gikk til Kirkens Nødhjelp og Norsk Folkehjelp.

TROMSØ

Solidaritetsmarkering i Tromsø, Gazas vennskapsby 19. november. Arrangert av Tromsø for Palestina og Palestinakomiteen i Tromsø.

OSLO

Demonstrasjon 18. november: Vi anerkjenner Palestina. Stortinget sa nei til å anerkjenne Palestina, mens parolen for demonstrasjonen arrangert av Palestinakomiteen var «For et fritt og anerkjent Palestina og «Våpenhvile i Gaza». Lørdag 18. november var det også en solidaritetskonsert for Palestina på Blå i Oslo.

LARVIK

Utstillingen «Eyes of Children» åpnet i Larvik bibliotek. Utstillingen står frem til 30. november. Dette er et fotoprosjekt for og med barna i Rashedieh flyktningleir.

ØSTFOLD

Palestinakomiteen Østfold har hatt flere markeringer den siste uken, bl.a. i Moss 15. november og en ungdomsmarkering i Fredrikstad 16. november.

STAVANGER

Fredag 17. november ble det arrangert «Kveld om Palestina» med foredrag og paneldebatt med fokus på Palestinas historie, oppvekst i Gaza og den humanitære situasjonen i dag. Arrangementet var ved Muslimsk Fellesråd Rogaland og Muslimsk Studentsamfunn i Stavanger.

 

Vil du vite mer hva som foregår av solidaritetsarbeid lokalt?

Følg med på facebook-sidene til lokallagene i Palestinakomiteen.

Hva skjer fremover av aktiviteter?

Best oversikt over kommende arrangementer finner du på Facebook-sidene våre. Se ellers under «Kommende aktiviteter» på nettsiden.

 

 

 

 

 

Publisert: 21. november 2023