USA – stopp folkemordet!

— USA er medskyldige i folkemordet som pågår. Det er deres våpen som blir brukt i krigføringen mot sivile og det er deres blinde støtte til Israel som gjør at ødeleggelsene kan fortsette, sier Line Khateeb, leder i Palestinakomiteen i Norge.
Fredag 16. februar blir det protestmarkering utenfor USAs ambassade kl 15.30!
Drapstallene i Gaza nærmer seg nå 29 000 og Israel har varslet bakkeinvasjon av den sørlige byen Rafah hvor 1,5 millioner mennesker har søkt tilflukt.
— Hvorfor demonstrerer Palestinakomiteen utenfor den amerikanske ambassaden? 
— USA sitter med nøkkelen til å stoppe angrepene på Gaza. Realiteten er at USA til nå har stilt seg bak hver eneste opptrapping, selv om president Biden nå fraråder Israels statsminister Benjamin Netanyahu å gå inn i Rafah så fortsetter våpen- og pengestøtten. USA kan stanse støtten Israel – men gjør det ikke, sier Khateeb.

Uutholdelig i Rafah

Khateeb beskriver situasjonen i Rafah slik:

— To av tre fra hele Gazastripen er tvangsfordrevet til Rafah, et område på 63 kvadrat kilometer km2, bare litt større enn Moss kommune eller Trondheim by. Her lever nå 1,5 millioner mennesker i stor frykt og i dag begynte folk å flytte seg nordover igjen, men det er ikke trygt for folk å forflytte seg og mange er redde for å bli skutt på av israelske tanks og snikskyttere.

— I Rafah bor folk trangt, i telt på stranden, på gater, smau og skoler og sykehus. Det er kaldt, det regner og det er ingen varmekilder. Det er ikke strøm eller vann og lite mat. Og ingen vet hvor de israelske rakettene treffer neste gang. Situasjonen er uutholdelig og en våpenhvile er helt nødvendig for å redde liv og få inn nødvendig nødhjelp.

Her er meldingen fra arrangørene (Palestinakomiteen i Norge, Palestinakomiteen i Oslo, Palestinakomiteen Ringerike og Den palestinsk-norske forening i Norge):
Vi møtes utenfor den amerikanske ambassaden for å markere vår fordømmelse av supermaktens aktive støtte til okkupantmakten Israel. Nok er nok! USA står i spissen for en politikk som har ført Midt-Østen inn i et hjørne – der vi nå sitter og ser på et folkemord.
USA kan endre situasjonen, og få slutt på Israels krigsforbrytelser. Det må skje NÅ!
Katastrofen i Gaza går fra vondt til verre til grusomt – og det fortsetter. Rafah var det siste stedet man kunne flykte til – nå er katastrofen på vei til å bli total. Den ufattelige lammelsen i det internasjonale samfunn er en moralsk kollaps i møte med et pågående folkemord.
Alle veit hvor pengestrømmen går, og alle veit hvem som sitter med nøkkelen til å snu utviklingen på Gaza. Realiteten er at USA til nå har stilt seg bak hver eneste opptrapping – og selv om det tidvis lekker såkalte kritiske kommentarer fra president Biden til krigsherren Benjamin Netanyahu, så fortsetter våpen og pengestøtten.
USA kan stanse støtten Israel – men gjør det ikke. Derfor er det på høy tid at vi konfronterer USA med den dobbeltmoralske og unnvikende politikken de fører i forhold til å gripe inn mot et pågående folkemord. USA påstår at de står for menneskerettigheter og demokrati, en human verdensorden. Vi veit at USAs rolle har medført katastrofer mange steder. Den servile støtten til folkemordet på Gaza er en forferdelig siste etappe – i en politikk som har latt Israel gjøre som de vil i tiår etter tiår. Nå må det ta slutt!
Paroler:
STOP THE GENOCIDE!
STOP ARMING ISRAEL!
CEASEFIRE NOW!
TAKE HUMANITARIAN ACTION NOW!
 Her er lenke til Facebook event: https://fb.me/e/7rb87r5lS
Arrangører:
Palestinakomiteen i Norge
Palestinakomiteen i Oslo
Palestinakomiteen Ringerike
Den palestinsk-norske forening i Norge
Foto bildet øverst: Katharina Widvey
Publisert: 14. februar 2024