Webinar om Ziada-saken: Gantz anklages for krigsforbrytelser

Den palestinske Ziada-familien har saksøkt General Benny Gantz, tidligere øverstkommanderende i det israelske militæret for krigsforbrytelser. Ankesaken tas opp i en nederlandsk domstol i Haag den 23. september – da håper familien på en rettsavgjørelse som skaper presedens og forhåpentligvis hindrer ytterligere israelske krigsforbrytelser mot palestinere.

Seks medlemmer fra tre generasjoner i Ziada-familien ble drept
da Israel bombet huset deres 20. juli 2014.

Mandag 20. september kl. 18:30 arrangeres det en online diskusjon om saken i regi av Nuhanovic Foundation, i samarbeid med INTLawyers og International Institute of Social Studies, Erasmus University Rotterdam. Møtet er åpent, men foregår på Zoom og krever påmelding her.

Du kan lese mer om sakens siste nytt i Electronic Intifada her.

Bakgrunn for saken

Den 20. juli 2014 ble Ziada-familiens hjem i Bureij-flyktningleir i Gaza bombet av israelske militærstyrker under den såkalte Operation Protective Edge. Det var et målrettet angrep som reduserte den treetasjers bygningen til ruiner i løpet av sekunder. Blant de døde lå Ismail Ziadas mor, tre brødre, svigerinne og hans 12 år gamle nevø.

Over 2 000 palestinerne ble drept av det israelske militæret (IDF) under det 51 dager lange dødelige angrepet på Gaza. De aller fleste var sivile, og over 500 var barn under 18 år. Over 11.000 palestinere ble skadet, de fleste kvinner og barn.

FNs menneskerettighetsråds uavhengige undersøkelse fant bevis på det som ble kalt massive og systematiske krigsforbrytelser og mente at strategien var godkjent på høyeste nivå i den israelske regjeringen.

LES OGSÅ : – Sterke bevis for at Israel begikk krigsforbrytelser, sier Amnesty

En gruppe norske fagforenings- og menneskerettighetsaktivister har startet en innsamlingsaksjon til støtte for familiens sak 

Publisert: 18. september 2021