17. feb. i Bergen: Markering «Gazas barn i våre hjerter»

Lørdag 17. februar kl. 15.00
Torgallmenningen i Bergen
Barn og voksne i alle aldre ønskes velkommen til Torgalmenningen! Appeller og program vil være alderstilpasset. Derfor vil vi oppfordre dere med barn, besteforeldre og andre til å delta på denne viktige markeringen for sivile på Gaza.
Barn oppfordres til å lage egne paroler! Eller man kan dekorere syltetøyglass ved å male eller tusje eller lime farget papir på, og ha lys oppi. Eller kanskje tegne et lys utpå som symboliserer å tenne et lys for et annet barn? Glassene settes foran appellantene.
Så oppfordrer vi alle til å ta hensyn til at det er mange barn tilstede, og at det ikke medbringes bilder eller annet som kan skremme.
Vi vet at mange er opptatt av uretten som skjer, derfor er dette er en god dag å vise sin støtte til sivile på Gaza gjennom sitt oppmøte. La oss vise at de ikke er alene, og at vi i Bergen bryr oss. Vi gjenkjenner urett når vi ser det, og vi stiller opp for andre.
Klarer vi å mobilisere slik at vi får enda flere med? Del gjerne arrangement, og inviter dine venner, kollegaer og familie til å delta.
Appeller fra den palestinske samfunnsdebattanten fra Bergen, Nawar Sayyad og fra ungdom fra ulike ungdomsorganisasjoner.
Her er noen av veldig mange grunner til å stille:
Israels invasjon og bombing av sivile og sivil infrastruktur på Gaza har resultert i at over 100 000 mennesker er drept eller såret
• Rundt 12 000 av de drepte er barn, og flere tusen er savnet
• Mer enn 1000 barn har amputert ett eller begge beina siden 7. oktober
• Nesten 70 prosent av alle boenheter er ødelagt på Gaza
• Nesten halvparten av befolkningen opplever nå alvorlig sult. 2,2 millioner mennesker er i akutt fare for hungersnød
• Over en million fordrevne palestinere har søkt tilflukt i og rundt 154 sentre drevet av FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA). Organisasjonen har fortsatt arbeidet i bomberegnet, under ekstremt vanskelige forhold, med å dele ut mat, rent vann og vaksiner. Nå oppfordrer Israel verdens land til å slutte å finansiere UNRWA
• Stans i finansieringen får enorme konsekvenser for over to millioner sivile – over halvparten av dem er barn
Arrangører: Norsk Folkehjelp Bergen, Palestinakomiteen i Bergen, LO i Bergen og Omland